LEHDISTÖTIEDOTE<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

13.8.2007

 

LUMIUNI – Vaatteita ja fantasiaa – näyttely

23.11–18.12.2007 Turun Kirjakahvila, Vanha Suurtori, Turku

 

Meitä on kolme aikuista naista, vaatetusalan artesaani-opiskelijoita Salon seudun ammattiopistosta eli entisestä Haktosta. Haluamme opintojen päätteeksi tuoda töitämme esille näyttelyn muodossa. Olemme kaikki olleet aiemmin muissa töissä, mutta jokainen on omalla sarallaan jo pitkään tehnyt erilaisia kädentöitä.

 

Näyttelymme teemana on talvi, sen sävyt ja tunnelmat. Näyttely koostuu kolmesta osiosta. Esillä tulee olemaan tietenkin vaatetuspuolta, niin fantasiaa kuin käyttövaatettakin, asusteineen. Sen lisäksi tuomme esille koruja, tuunauksia ja muita talvitunnelmaisia “viritelmiä”. Kolmantena osiona tulevat olemaan valokuvat; fantasiahenkisiä kuvia esillä olevista vaatteista.

 

Olemme kaikki hyvin erityylisiä naisia ja se onkin ollut opintojen aikana mielenkiintoista. Kaikilla on omat juttunsa, kiinnostuksen kohteet ja tapansa tehdä ja tuottaa. Silti hyvässä hengessä erilaisuus toimii myös kokonaisuutena ja sen takia haluammekin tuoda töitämme esille yhteisnäyttelynä.

 

HEIDI AHLBOM, 30-vuotias turkulainen haluaa saada aikaan hienostuneita ja ylellisiä töitä. Heidi tykkää poiketa tavanomaisuudesta, yhdistellä vastakohtia, ompelee ahkerasti ja ainutlaatuisia tuotteita, aina valmis uusiin haasteisiin innovatiivisena ja positiivisena ihmisenä!

 

EIJA MANNILA, 43-vuotias raisiolainen on omien sanojensa mukaan jämähtänyt menneille vuosikymmenille…elää 50-lukua ja tätä päivää täysillä. Hän ompelee hyvin tuotteliaasti, omalla tyylillään ja persoonallisia tuotteita. Erityisen heikkona rautalankaan, tekemisellä ei ole mitään rajoja! Impulsiivinen, innokas ja iloinen!

 

SATU VIKSTRÖM, 37-vuotias salolainen tekee yksinkertaista mutta kaunista.

Satu mietiskelee tekemisiään, haluaa töittensä olevan sisältörikkaita ja ajatuksia herättäviä. Tykkää karuista huovutuksista ja hauraista perhosen siivistä. Idearikas ja intohimoinen valokuvaaja!

 

Toivotamme teidät tervetulleiksi tutustumaan näyttelyymme ja tuotoksiemme innostavan teidät artikkelin tekoon. Ilmoitamme myöhemmin avajaisten aikataulun.